Leba camping Lesny51
Door: Rina
20 Augustus 2015 | Polen, Lębork
Gisteren, niet zo laat vertrokken, Rinus had gelezen over een oud kanaal dat in de 17 honderd en nog wat gegraven is en dat zou lopen van Bydgoszcz naar Naklo nad Notecia. Het dichtsbijzijnde plekje in de tomtom gezet en het liep voorspoedig, op een gegeven moment reden we het kanaal over, maar dat was niet de bedoeling want hij wilde er graag meer van zien, maar we konden er nergens bijkomen. Nog eens op de ipad gekeken en daar vond hij een plaatsje waar een weg naar het kanaal liep, tommetje weer ingeschakeld, al weer niets de weg opgebroken (!). Rinus weet dan altijd nog wel iets en wat rondgereden en ja hoor die weg liep langs het kanaal, daar de camper maar neergezet, onze broodjes gegeten en naar buiten, het was verdorie net een grote sloot veel groen er in, dus het zal niet meer gebruikt worden, dus niks oude sluizen gezien. Er is natuurlijk wel een foto van gemaakt. Toen op de ipad een camping opgezocht en er was een camping van een Nederlander, altijd makkelijker dan een Pool. Niet alle recensies gelezen natuurlijk.....we werden het bos ingestuurd, een heel mooie weg om te rijden en prachtig om te zien, best wel een aardig eind rijden die weg, door een klein plekje en tommetje zei toen dat we rechtsaf moesten en Rinus luistert altijd heel goed, dus ging rechts, nu zag het er niet best uit, dus zei ik weer, je gaat er toch niet in....en zo waar dat vond hij ook, dus gestopt. Ja, hoor, we konden niet meer vooruit en niet meer achteruit. Het schepje kwam voor de dag en er was voor ons een auto aan komen rijden, maar ja die kon er niet langs..Rinus een beetje aan het scheppen geweest, proberen, maar niks hoor nog steeds vast. in de tussentijd was er nog een auto achter ons gekomen en dat bleek een canadese vrouw te zijn...die wist hoe alles kwam, maar daar schoten we niets mee op. Nog maar eens proberen en als het die keer niet lukte, zou die mevrouw wel iemand halen, een boer die zou ons er wel uit trekken. Die mevrouw kende gelukkig de poolse taal, die maakte een praatje met die man en die wist nog een andere weg naar die camping en die dubbele pluspool is ons voorgereden naar de camping, die weg was ook niet je van het, maar we kwamen er en hebben toch zeker een half uur gereden en zo kwamen we aan bij de camping......helemaal leeg!!! niets te zien, maar onze pool bleek daar te werken en heeft iemand gebeld, die kwam en sprak duits, och het was einde seizoen en niet druk, maar we konden daar wel staan. wat denken jullie van een enorm veld, met in de verte wat huisjes die verhuurd konden worden, maar nu leeg waren en toteel geen lantaarn op dat veld. Dat was echt donker hoor!! En dit verhaal is niet verzonnen!!!!! Kijk maar op de foto!
Na toch wel aardig geslapen te hebben en ons ontbijtje gegeten, zijn we naar de poort gereden en daar moesten we nog even afrekenen...25 zloty en dat is ongeveer 6,50 Euro, dus het kostte niet veel.
Op naar de wandelende duinen in een of ander natuurpark aan de kust. hahaha, toen we in de buurt waren eens gekenen waar het precies was en daar stond bij, dat het van een bepaalde plaats drie(!) uur lopen was en dat was me toch te veel hoor. Verder is onze dag rustig verlopen, mocht ook wel een keer. We zijn naar de kust gereden en daar staan we nu. Mooie camping, sanitair ziet er goed uit, dus strakjes lekker douchen. Morgen willen we dan naar Gdansk, hebben we een stadscamping gevonden en hopen dat het lukt daar en wij de stad in kunnen.
Nu een beetje tv kijken..de slimste mens, dan onder de douche en lekker naar bed.
Het weer is nog steeds heel mooi, lekker warm en zonnig en `s avonds koelt het lekker af..
20 Augustus 2015 - 20:32
Wilma:
hallo rinus en rina
het is weer erg leuk bij jullie zo. vastzitten, lege campings enz.
maar wij genieten er van hoor.volgende week krijg je geen berichtje.
jeroen regelt alles. fijne reis verder.
gr arie en wilma -
20 Augustus 2015 - 21:15
Margriet:
Nou ja, die lege camping......., misschien kunnen jullie meedoen aan het tv-programma "ik vertrek".
En er een bloeiende negotie van maken....? -
20 Augustus 2015 - 21:54
Betty:
Hallo allebei,
Het is weer allemaal niet geloven wat jullie meemaken! Ik moet weer vreselijk lachen om je verhaaltje! Je schrijft zo geestig!en dan die foto met de eenzame camper........
Maar goed, 6,50 kan je de kop niet kosten -
22 Augustus 2015 - 06:34
Alie:
Gelukkig alle gereedschap bij om weer los te komen en alles is toch tenslotte weer goed gekomen! -
22 Augustus 2015 - 10:48
Tineke Blaauw:
He wat een avonturen weer, inderdaad zoals ik hierboven lees, het progamma Ik Vertrek zou een hele mooie opsteker zijn voor die streek, kijk altijd, gniffelend,dat wel, maar heerlijk progamma om te kijken,en je leert en ziet veel van de omgeving, maar dat kuddegedrag nee......zou niets voor mij zijn, zoals jullie het doen,.lekker met zijn tweetje...Ideaal.Jullie maken zo ontzettend veel mee.Trouwens in de progamma Ik vertrek doen ook een stel mee dat gevaren heeft, en hun kinderen vare nog steeds.
En die avonturen, heerlijk toch,
Mensen geniet ervan !! -
22 Augustus 2015 - 10:49
Tineke Blaauw:
dat progamma moet trouwens zijn We zijn er bijna!!! ik kijk naar alle 2 de progamma´s maar dit is met die caravans en campers, ze trekken nu door Griekenland )op tv dan'