22 november - Reisverslag uit Qawra, Malta van arinaenmarinus - WaarBenJij.nu 22 november - Reisverslag uit Qawra, Malta van arinaenmarinus - WaarBenJij.nu

22 november

Door: Rina

Blijf op de hoogte en volg

22 November 2016 | Malta, Qawra

21 November.
7 uur ging de wekker....8 uur ontbijten.......echt waar we hebben vakantie!!!....zien dat alles klaar was voor 9 uur, want dan komt de bus...Rens en Marita waren ook present bij het ontbijt, gelukkig weer met z`n vieren. We reden naar Sliema, daar lag de Hera een houten tweemaster, daar ging ons ploegje......27 personen, 10 Limburgers, twee Zeeuwen en de rest Duitsers op. De groep waar we de meeste excursies mee maakten. Er gingen geen andere mensen mee. Marsamxett Harbour, daar begonnen we. Voor iedereen aan boord was duurde het wel even, want de gangway (loopbrug) was aan de achtersteven en raakte niet de wal en het waaide wat dus de boot lang bij lange na niet stil. Bijna alle mensen moesten geholpen worden, maar wij als binnenschippers natuurlijk niet, dat ging zo vlot en soepeltjes!!. Er zijn enorm veel jachthavens....we voeren langs Manoel eiland een groot fort. Alles ziet er een stuk vriendelijker en leuker uit als het zonnetje schijnt en dat was het geval....yess al weer een zonnige dag en heerlijk warm. We voeren de haven uit en moeten buiten langs naar de andere haven...de grand harbour....daar voeren we als eerste langs de Lazaretto bocht, daar staat een enorm ziekenhuis van heeeeeeeeeel vroeger, daar gingen mensen in quarantaine en werden dan als slaven verkocht.
Wie weet was zwarte piet daar ook bij.
De Rotterdam van de Holland Amerika Lijn lag er ook. Toch doet het je wel wat als je die naam op de kont ziet staan!! Daar nog verder rond gevaren en de Hera ging weer buitenlangs naar zijn vertrekpunt. Anderhalf uur hebben we doorgebracht daar. Er was nog wat tijd over, dus konden we nog wat gaan drinken koffie en al weer een lekkere cocktail, Marita zelfs een pannenkoekje bij de koffie. De bus vertrok weer om kwart over twaalf richting hotel. Bij het hotel even een winkeltje ingeweest. daarna aan de overkant een broodje gegeten en nu zijn Rens en Marita boven en Rinus en ik zitten beneden om dit te schrijven en misschien ook nog op intenet te zetten.
Morgen wordt weer een lange dag.....onze laatste op Malta.

• 22 November 2016 - 09:49

Dicky Weidema:

Veel plezier, en uitrusten als je weer thuis komt maar je bent er WEL geweest, dat pakken ze je niet meer af.

• 22 November 2016 - 19:06

Pytsje:

Nog één nachtje slapen dus. Wat gaat de tijd weer snel. Mooie foto's. Niet even de zeilen omhoog gehesen? Ik wens jullie een goede nachtrust toe en morgen maar weer flink aan de bak. Volgende verslag zo even lezen, misschien staat daar de vertrektijd in.