14, 15 en 16 Mei
Door: Rina
16 Mei 2018 | Duitsland, Berlijn
14, 15 en 16 Mei.
Haha, uitgeslapen vanmorgen, 7 uur waren we present. Bij de ingang van de camping staat een bus en voor 1 hele Euro per persoon mocht je daar een hele dag mee reizen. Je kon onderweg uitstappen en na een uur kwam diezelfde bus weer en kon je weer verder reizen. Hij reed van de camping tot aan de camping. We zijn er in Binz, een badplaats, uitgestapt en hebben daar een tijd rondgelopen. Het was een badplaats met grandeur. Als je daar rondliep op de boulevard zag ik in gedachte dames in lange jurken lopen met een parasol tegen de zon. Was het nog maar zo, er liep van alles en alleen de gebouwen straalden de grandeur nog uit. Na een tijdje weer naar de bushalte gelopen en daar de bus naar de camping genomen. De meeste plekjes hadden we gisteren al bezocht met de camper. Zodoende waren we niet laat. Ons middagborreltje hebben we genoten heerlijk buiten in het zonnetje.
15 Mei.
Vanmorgen zijn we om negen uur vertrokken met de camper, het was ons laatste nachtje op die grote camperplaats, die ik iedereen kan aanraden. Het schijnen nieuwe eigenaars te zijn en ze zijn alles aan het opknappen en bijbouwen. Tussen de staanplaatsen zijn heggetjes geplaatst, maar dat zal nog wel een tijdje duren voor die groot zijn. Richting Stralsund, Rinus wilde naar de haven en daar ons boterhammetje eten en wat rondkijken. Dat lukte voor geen meter, het was er ook vreselijk druk en aan de haven kon je helemaal niet komen. Allemaal te danken aan de veiligheidsvoorschriften. In Wolgast wat inkopen gedaan, langs de jachthaven van de rivier de Peene gereden en ook daar mocht er niet geparkeerd worden, zagen toen wel een stuk braakliggend terrein en daar hebben we toen wat gegeten. Door naar Peenemunde, naar het museum. Op die plek zijn er de V1 en V2 getest en gelanceerd. Veel was er buiten te zien. En in een oude kolencentrale, die in 1942 in gebruik is genomen en de stroomvoorziening was ook voor de testen met die V1, na de oorlog, in de DDR tijd was hij ook in gebruik. In 1990 was het einde krachtcentrale! Nu is er heel veel documentatie te zien op 3 verdiepingen. Er was ook nog een ketelhuis en daar was een lift naar boven. Mooi uitzicht..Paar uur hebben we daar toch rondgelopen. Was tijd om naar een camping te gaan, het werd camping Am Sandfeld in Koserow. Kleine camping, kleine plaatsen en internet van lik me vestje!!
16 Mei.
Ze hadden wel lekkere verse broodjes. Half negen zijn we vertrokken en het werd een dag rijden. Van te voren al een camping uitgezocht die in Berlijn is. Er stond bij dat er een verbinding was om naar Berlijn centrum te gaan. Over het idee gepraat om toch een dag naar Berlijn te gaan, hoewel we er al eens een paar dagen geweest zijn. Weer via kleine wegen gereden door mooie natuur. Onderweg zagen we nog een ongeluk gebeuren. Een of andere idioot was aan het inhalen met een rot vaart en kon niet meer voor een vrachtwagen invoegen en kwam dus op een verkeersheuvel terecht, Spiegel en glas zagen we liggen en die idioot bleek een oudere man te zijn. Op een gegeven moment besloot Rinus aan de verkeerde kant van die verkeersheuvel te rijden. Die vrachtauo bleef staan en die auto op de verkeersheuvel ook, dus was de weg geblokkeerd.Een eindje verder kwamen we al een politieauto tegen met zwaailicht. We staan nu op Camping Krossinsee net in Berlijn. Rinus heeft gevraagd hoe we in Berlijn kunnen komen, eerst met een bus en dan overstappen op een tram. Je doet er dan 1,5 uur over. Dat is dan drie uur op een dag, tel daar nog de tijd bij dat je op de bus en tram moet wachten.....dat vinden we te veel van het goede. Geen Berlijn dus. Geen tv hier in het bos, geen GTST........
17 Mei 2018 - 07:17
Jolanda:
goedemorgen tante rina en ome rinus geweldig om weer te lezen dat jullie met wat kleine dingetjes toch weer een mooie reis maken heerlijk om de foto,s te zien groetjes jo -
17 Mei 2018 - 13:09
Pytsje:
Wat een mooie foto's. Inderdaad prachtige oude gebouwen, jammer dat je alleen de sfeer een beetje proefde, maar het niet meer zo was. Heb ik ook wel eens. Waren ooit in een Frans dorpje waar je niet met de auto in kon, allemaal smalle straatjes, gleuven waar vroeger het water en alle andere viezigheid langs liep. Omhoog en omlaag en dit diverse malen, onder huizen door, door poorten. Je waande je even in de middeleeuwen, helaas zonder de mensen. -
17 Mei 2018 - 20:45
Margriet:
Ziet er inderdaad uit als een chique badplaats uit het verleden.
Kan me voorstellen dat de Duitsers voorzichtig geworden zijn door de aanslagen van de laatste tijd. Jammer eigenlijk.
Peenemunde heeft voor mij nog altijd een akelige klank. We wisten wat daar loos was.....
Geniet lekker. Liefs van Margriet.