19,20 en 21 Juli
Door: Rina
22 Juli 2018 | Frankrijk, Vierville-sur-Mer
20 Juli. Toen we opstonden was het erg bewolkt en het regende. Was lekker geweest als die regen op Tholen gevallen was...We hoopten dat het droog zou worden, maar tegen de middag regende het nog steeds en hebben we er maar een dag bijgeboekt hier. We hadden geen zin om in die regen op pad te gaan, halverwege de middag kwam de zon er door en was het gelijk weer erg warm. Lekker op de camping gebleven en `s avonds heb ik gewoon weer gekookt. Veel beter te eten als die burger met friet van gisteravond. Er was zelfs een circus voorstelling op de camping. kijk maar op de foto`s hoe groot die was en welke dieren er waren. We zagen daar niet de lol van in...
21 Juli.......nog 1 nachtje slapen!. Word eentonig, maar vanmorgen weer besloten om een nacht bij te boeken. Het was vanmorgen goed weer. We zijn naar Point du Hoc gereden. Denk dat onze jongens die naam nog wel zullen weten...daar zijn jullie jaaaaaaaaaaaren geleden met een helicopter meegeweest! Eerst nog even een supermarkt opgezocht op tommetje, gelukkig op de route. Vers fruit was op en nog wat dingen, iets lekkers voor morgen. Point du Hoc was voor de Duitsers van groot strategisch belang aan de Normandische kust. Hier hadden ze een hele kluif aan de Amerikanen. Ze moesten hier met touwen of klauteren op een glibberige wand. Toen ze na grote verliezen boven waren zagen ze een soort maanlandschap vol met kraters, ze kregen het daar nog zwaarder. We hebben weer een stuk van de Duitse artilleriebatterij bekeken en ook de kraters en de natuur daar. Op het puntje staat een gedenkteken, stelt een dolk voor. En weer was het druk daar. We hebben daar ons broodje gegeten en daarna nog aan de haven wezen kijken. Met algemene stemmen aangenomen om terug te gaan naar de camping en daar waren we lekker bijtijds. Buiten gezeten en zo was de dag nog snel voorbij. Vandaag hebben we rond de 30 kilometer gereden, Rinus heeft de teller al op nul gezet, dus helemaal zeker weet ik het niet. We hebben maar gelijk nog een nachtje bijgeboekt. Morgen willen we naar Grand Camp Maisy.
22 Juli 2018 - 10:43
Willemijn:
Lieve Rina,
Je hebt opnieuw een interessant verhaal geschreven over WO 2 en het Wrakkenmuseum. Tja als je dan bedenkt dat daar zo geweldig is gevochten.
Vandaag ben je jarig. Jullie gaan zeker iets leuks doen vandaag maar dat lees ik nog wel.
Geniet van al het moois dat op jullie pad komt.
Lieve groetjes
Willemijn -
22 Juli 2018 - 11:01
Jannie:
Indrukwekkend al dat oorlogstuig. Gezellige dag vandaag, lekker op de fijne camping, genieten samen.
22 Juli 2018 - 11:51
Wilma:
je hebt weer mooie foto,s gemaakt , en nog gefeliciteerd met je verjaardag, jammer dat je niet thuis bent, konden wij die fles cider wel leeg drinken??? Wat het weer hier op tholen betreft, de hele week 30 graden en niks geen regen. Waar moet dat heen met de droogte, en straks gaat het regenen en dan komt er veel te veel. We wachten het maar af he, meer kunnen we niet doen. nog een fijne vakantie verder. -
22 Juli 2018 - 14:41
Pytsje:
Die vissers zo bezig zien is altijd leuk. Hebben wij ook wel eens gedaan, langs de kade lopen en zien wat ze gevangen hebben. Blijft interessant.
De oorlog en zijn verleden blijft toch aantrekkingskracht houden, en indrukwekkend. Hopen het nooit mee te maken.
Nou lees ik over drank, broodjes en burgers met friet maar...... waar blijft het gebak!
Je bent jarig vandaag! Eindelijk je cadeautje uitpakken en natuurlijk gebak.
VAN HARTE GEFELICITEERD! Nog vele jaren in gezondheid en dikke knuffel van mij.