16 t/m 18 Mei - Reisverslag uit Santa Pola, Spanje van arinaenmarinus - WaarBenJij.nu 16 t/m 18 Mei - Reisverslag uit Santa Pola, Spanje van arinaenmarinus - WaarBenJij.nu

16 t/m 18 Mei

Door: Rina

Blijf op de hoogte en volg

18 Mei 2016 | Spanje, Santa Pola

16 Mei, zijn we vertrokken uit Güéjar-Sierra, we wilden naar de sneeuw. Dit moest mogelijk zijn, de hoogste berg is bijna 3500 meter, maar daar zullen we niet kunnen komen. Het is een skigebied, ik had een beetje hoop dat er een kabelbaan zou zijn en dat die in werking was. Die kabelbaan was er, maar niet in gebruik. Zo hoog mogelijk met de camper en dat hield voor ons op 2500 meter hoogte op. Er lag onderweg nog best veel sneeuw langs de weg. Vreemd hoor, met een behoorlijke temperatuur vertrokken van de camping en hoe hogen we kwamen hoe kouder het werd. Toen we op het hoogste punt waren en ik uitstapte, had ik toch liever sokken en een lange broek aangehad....Het was een prachtige rit omhoog en ook weer naar beneden, het klinkt misschien raar, maar als je naar bereden rijdt zie je alles toch weer anders. Ja en toen zouden we naar een camping gaan, de hoogste camping in de bergen van de Siërra Nevada. Dat leek Rinus wel wat. Volgens hem zouden we dan aan de zuidkant van de Siërra Nevada rijden en ook zouden we noordelijk rijden, want het wordt toch tijd dat we langzaam aan terug gaan rijden. Verrassing die camping werd het niet. We moesten nog meer dan 20 rijden toen we op een weg kwamen waar we niemand fatsoenlijk tegen konden komen en ik het niet meer zag zitten. Rinus is niet voor 1 gat te vangen, hij had nog een camping.....en dat was hetzelfde laken en pak en het eind van het liedje was, dat we bij de camping Mar Azul in Balerma en laat dat nu aan de zuidkust liggen, die Rinus te ver vond om er naar toe te rijden vorige week!! Dus niets noordelijker.....
17 mei, vertrokken van de camping, die bestaat nu 1,5 jaar, dus alles eigenlijk nog gloed nieuw. Het sanitair was mooi en schoon en de plaatsen waar we konden staan waren redelijk groot. Alleen de omgeving.....snap niet dat er daar een camping is, in de wijde omgeving zie je niers anders dan plastic. Als je aan kwam rijden daar, is het één veld van plastic kassen....noem ik ze maar...er staan mooie, maar ook heel veel kapotte...het plastic ligt in de natuur, langs de wegen en waait zo richting zee. Nu moeten wij betalen in de supermarkten voor de plastic tassen, waar ik het helemaal mee eens ben!!Maar ga eens in Zuid Spanje kijken. Ik weet niet wat er verbouwd wordt onder dat plastic en ik weet ook dat de mensen daar een boterham verdienen, maar het zou verplicht moeten zijn om je rotzooi aan plastic op te ruimen...Ik begrijp ook dat het niet bevorderlijk is voor het toerisme. Onderweg maar weer eens uitgebreid boodschappen gedaan en dat duurt een stief kwartiertje hoor in zo`n grote winkel als de Carrefour. Na een half uurtje een plek gevonden om ons boterhammetje te eten, op een grote parkeerplaats waar ook vrachtwagens staan, er was zelfs wifi...We hebben nog eens heel eind gereden ook het binnenland in en daar staan we nu.....op camping La Fuerte in Baños de Fortuna. Er is hier een thermal bad maar................geen zwemkleding meegenomen. En dan zou de naam Fortuna geluk brengen?????
18 mei. voor we vertrokken kwam de bakker nog langs en hebben we vers brood gekocht. Het was.........naar mijn idee......een beetje troosteloze camping in een troosteloze omgeving, doodstil en je zag geen sterveling. Niet dat ik me niet op mijn gemak voelde, maar wel een beetje kriebelingen. Heb toch wel goed geslapen. Rinus heeft nergens last van gehad, die voelt dat niet zo. Stuk makkelijker ook. Maar goed we zijn vertrokken......naar Elche wilden we. Daar moeten schoenenfabrieken zijn en ook van Pikolinos. Laat ik dat nu heel fijne schoenen vinden, een goede pasvorm. Stik benieuwd was ik. Op internet er over gelezen en waar het was. Tommetje kende dat Parque niet, dus zomaar naar Elche gereden, Vrij snel heeft Rinus het in een winkel gevraagd en die mensen waren heel behulpzaam, hebben dat op internet opgezocht en toen hadden we een straatnaam. Was nog een eind rijden. Wat een enorm bedrijventerrein van heel veel bekende merknamen. Pikolinos vonden we ook. Twee maal zelfs....een winkel waar boven een museum was....maar dat gebouw was leeg. Het andere daar verkochten ze schoenen...outlet. We konden nergens de camper kwijt, hebben daar een tijd rondgereden en niets gevonden, We hadden er toen genoeg van. Dan maar geen schoenen. We hadden ook gelezen, dat er ten zuiden van de stad Elche...de oude stad zou zijn, vroeger hebben ze de stad verplaatst. Niets gevonden...we wisten ook een mooi park El Palmeral...tommetje herkende de coördinaten, en weer rondom en door Elche gereden, park hebben we gevonden, maar was midden in de stad, daar was wel een parkeergarage, maar daar konden we niet in. Dus al weer niets...De campings en camperplaatsen zijn een stuk van de kust vandaan niet dik bezaaid, terug naar de kust.....de spaanse kust. Daar staan we nu in La Marina op een camperplaats met de mooie naam Oase. De eigenaar is een Nederlander uit Brabant, die dit spulletje nu 9 jaar runt. Het is niet groot, maar er is alles. goed sanitair, internet...wat wil en mens nog meer hè. Dit was onze Elche dag......een hoop kilometers gereden en niets gezien en bezocht.....Het was een warme dag en nu is het weer lekker afgekoeld en begint het net een beetje te regenen. Goed voor het land, het ziet er hier hartstikke droog uit!!

• 18 Mei 2016 - 23:19

Rose-mary:

Wat een heerlijke beschrijvenissen.
    Ik ben eens in Elche geweest, weet echt niet meer wanneer, en waarom.
    maar Elche?.....
    Leuk jullie huis zo in de sneeuw.
    Ik geloof dat jullie wel genieten.
    Jammer dat er geen wilde dieren zijn daar, haha
    Dag Rina geniet ervan liefs van hier Rose-Mary

• 19 Mei 2016 - 09:44

Tineke:

Goed he Elche!! Mooi park ook,ooit heel lang geleden geweest,cactussen,papegaaien( wat ik mij ervan herinneren kan) schoenen.....jaja. Siërra Nevada, nooit geweest, wel mijn ouders met ook prachtige fotoos in de sneeuw. Mensen kinderen wat genieten jullie!!! En ik geniet mee hoor!!! Blijf het doen!!!! Maar daar twijfel ik geen moment aan!!

• 19 Mei 2016 - 16:27

Pytsje:

Vrouwen en schoenen....dat Rinus mee wou. Mannen houden over het algemeen niet zo van winkelen, die van mij zeker niet. Jammer, dat je niet een paar hebt kunnen scoren.
    Tja, al dat plastic. Nederland met allemaal hele strenge regeltjes, allemaal eisen waaraan je moet voldoen en andere landen lijken er dan weer een loopje mee te nemen. Vreselijk die kassen op de foto, kan me voorstellen, dat dat echt niets is.