4 en 5 April Granada
Door: Rina
05 April 2015 | Spanje, Granada
4 April,
Vertrokken, na alle plichtplegingen, vanuit Cordoba. Op weg naar Granada. Ik wilde graag nog wat inkopen doen en zo waar net voor de middag zagen we een levensgrote Liddl, die nog open was ook!! De nodige dingen gekocht en Rinus werd opeens aangesproken door een Nederlander, die had op de parkeerplaats een nederlandse camper zien staan en ons horen praten. Een poosje staan praten en nu ben ik toch benieuwd wat jullie van mijn praten vinden, is het nog steeds te horen dat ik geboren en getogen ben in Rotterdam, die mensen hoorden direct dat ik uit Rotterdan kwam, het waren ook Rotterdammers, die ene mevrouw had sinds kort daar in de bergen een huisje gekocht en was daar nu met haar zus en zwager. Nu hebben wij in Scherpenisse niet veel winkels, eigenlijk geen.........maar waar zij woonde was helemaal niets, de dichtsbijzijnde en enige winkel was die grote Liddl en het was 6 kilometer rijden.....St. Maartensdijk is niet zo ver!!!Daarna zijn we gelijk maar doorgereden naar de camping die we al uitgezocht hadden, twee uur waren we er. Eerst een boterhammetje gedaan met een kop koffie en daarna de nodige dingen gewassen, er was gelukkig ook een droger, dus de handdoeken en ondergoed waren lekker zacht. Verder lekker aangekeuteld in en om de camper. Niet al te laat naar bed, want de volgende morgen willen Granada in en dat wordt weer veel lopen, daar is het Stac niets bij!!
Foto`s heb ik niet gemaakt vandaag...........
5 April, eerste paasdag
Na het heerlijke paasontbijt, zijn we vertrokken naar de stad. De bus is heel dichtbij de camping, dat scheelt al weer. Die bracht ons tot bijna in de oude centrum, we vielen met onze neus in de boter, de muziek hoorden we al, de paasprocessie was er al. Wij dus achter de muziek aan...het was een mooie processie en ook heel lang, de binnenstad was helemaal afgesloten. overal kwamen we wel een stuk van die processie tegen. Het toeristenbureau opgezocht om te vragen waar die beroemde rode bus vertrok, nou niet hoor. Doordat de hele binnenstad afgesloten was reed hij niet, s`middags om 4 uur begon het weer. Dus hebben we verder de stad bekeken, ook een mooie oude stad, hoewel ik Cordoba mooier vind. In de kathedraal geweest natuurlijk en daar was een dienst bezig, we hebben een tijd staan luisteren, maar we konden het toch niet verstaan. Het werd tijd voor de lunch, lekker op een terras wat gegeten met een liter ijskoude sangria er bij.een beetje uitgerust konden we weer verder. die processie was intussen aangekomen bij de kathedraal, we hebben staan kijken hoe alles naar binnen gedragen werd. en de mensen met witte, paarse en zwarte puntmutsen binnen waren, rond de kathedraal gelopen en zie daar, daar kwam alles weer naar buiten!! We wilden heel graag naar het Alhambra, maar het bleek gisteren al dat je daar weken van te voren al kaartjes voor moet bestellen, je mag er dan een dagdeel in...dus geen Alhambra, intussen was het 4 uur geworden en hebben we die bus.....die niet rood was deze keer, opgezocht en gevonden. Wat een afgang was dat, met z`n vieren naast elkaar op 1 bank, we zaten echt klem, geen raam wat open kon en voor die wagon (we vonden het net veevervoer) reed nog iets anders, dus je zag vooruit niets en aan de zijkanten ook niet veel door die smalle straatjes en het was vreselijk benauwd. Rinus kon gelukkig een rij voor ons gaan zitten, want daar zat een klein kind, dus ik zat ook iets ruimer, We hebben niet eens de volle toer gedaan. Als jullie in Granada komen en het is warmer dan een graag of 18, ga dan niet met die bus mee!!!!Het werd tijd om naar de camper te gaan, we wilden op da camping eten, er was best een mooi restaurant, verkeerde beslissing.....het eten was helemaal niet lekker, het was een stuk vlees wat volgens mij in zeewater gekookt was. Sla, die alleen gewassen was en verder niets...Dus ga gerust naar camping Reina Isabel in Granada, maar ga er niet eten!!
06 April 2015 - 02:44
Marian:
Jemig dan hebben jullie een Pasen gehad om nooit te vergeten. Hopenlijk breng tweede paasdag jullie een fijnere dag. xxxxxxxxxxxxxxxx -
06 April 2015 - 09:00
Tonnie:
Hey grappig. Ik heb die progressie laatst nog bij 3 op reis gezien. Wist je dat de kkk uit Amerika hun puntmuts daar van af hebben geleid. Ze zijn daar in dat stadje niet blij mee omdat het al tijden traditie is. Ze doen een soort boete! Het is idd een Pasen die je niet snel vergeet. Wij hebben lekker paasontbijt gehad lekker paas eieren verstopt.
Veel plezier vandaag. Groetjes -
06 April 2015 - 10:49
Dicky:
is hier een delicatesse hoor Rina, ham gekookt in Oosterscheldewater (wel gezuiverd) Ik vind het steeds weel leuk om je verslag te lezen. groeten aan Rinus. -
06 April 2015 - 20:06
Tineke Blaauw:
Ja ja boetedoening,klopt, zit steeds op TVE te kijken daar heb je uit alle streken die optochten.
Reserveren voor het Alhambra (dus daar ook al) weet het wel van Barcelona, de Sagrada de familia en Parc Guell, enz daar moet je tegenwoordig ook voor reserveren,je moet het allemaal maar wetenHeel veel kijkplezier nog he
en de groetjes
07 April 2015 - 18:22
Chantal:
Ze zien er wel creepy uit hoor , die puntmutsen.
Groetjes Chantal -
20 April 2015 - 14:12
Willy:
Rina, wat een heerlijke verslagen! Heb niet overal op kunnen reageren maar wél gelezen. Fijn dat jullie zulk heerlijk weer hebben. We hebben je wel gemist in Beekbergen hoor, volgende keer moet je er echt bij zijn. Wat een griezels die puntmutsengasten bah, gewoon angstaanjagend. Maar dit zullen wel goede bedoelingen zijn. Ik vond ook die foto met die gewapende agent naar om te zien.
En ja hoor, eens een Rotterdammert altijd een Rotterdammert.
Van mij horen ze het ook altijd meteen als ik bijvoorbeeld in Zeeland ben. Terwijl ik toch denk in keurig ABN te spreken. Maar men zegt dat ik dat dan zing. Waarschijnlijk horen ze het aan ons omdat we het over de MART hebben i.p.v. de Markt? ;)
Groetjes, ook aan je maatje!
Willy