21 April de verjaardag van Rinus Alvor Algarve - Reisverslag uit Alvor, Portugal van arinaenmarinus - WaarBenJij.nu 21 April de verjaardag van Rinus Alvor Algarve - Reisverslag uit Alvor, Portugal van arinaenmarinus - WaarBenJij.nu

21 April de verjaardag van Rinus Alvor Algarve

Door: Rina

Blijf op de hoogte en volg

21 April 2015 | Portugal, Alvor

21 April de verjaardag van Rinus en hij is 71 geworden!!! Alvor is waar we staan.

Vanmorgen van Thea en Bert de eigenaren van de camping waar we gestaan hebben afscheid genomen en vertrokken. De weg de bergen uit is goed gegaan, niet snel maar we zijn niemand tegen gekomen, dus dat viel mee!!
We hadden een lege gasfles, dus naar Albufeira gereden, daar was een adres waar ze die konden vullen, het is misschien niet nodig, we hadden nog een volle fles, maar je kan nooit weten hè. Stel dat het hartstikke koud gaat woren, moeten we toch de kachel aan kunnen doen. Nog even wat rondgekeken in Albufeira, maar ik herkende er niets van terug, was er zo`n jaar of 20 geleden ook, toen was het naar mijn idee, nog niet het massa toerisme wat er nu is. Het vullen van die fles kostte hier de helft van wat het in Nederland kost.
We zijn daarna naar Porches gereden, hebben daar aan zee onze broodjes van de camping gegeten en naar de zee gewandeld, wat een wind was er, de zon scheen nog steeds, dus de temperatuur was lekker...De volgende stop was Carvoeiro en daar was het werkelijk geweldig, die kliffen waren prachtig om te zien, heb er natuurlijk foto`s van gemaakt,dus oordeel zelf maar. Over de rand van die kliffen waren wandelpaden en dat hebben we best een aardig eind gedaan....ook was er een trap van beton dan wel die naar beneden ging naar het strand, ik had gelezen dat het 90 treden waren, dus zag het niet meer zitten, na de wandeling over die kliffen. Rinus wel, die ging er af en dan weer naar boven natuurlijk. Toen hij boven kwam, was zijn broek tot aan zijn knie hartstikke nat en zijn sloffen en sokken zaten vol zand...ach hij heeft plezier gehad op zijn verjaardag, net een klein kind hè..Toen naar de volgende stop die ook ons overnachtingsadres zou zijn. Alvor...een vissershaven, wat we nog niet gezien hebben trouwens.....want toen we hier aan kwamen was het tijd voor ons borreltje, dat we weer heelhuids op ons overnachtingsplekje waren.Ook de kaas en worst ontbraken niet. Het is een camperplaats kort bij het strand en we zijn naar een restaurant gelopen aan het strand en hebben daar heerlijk gegeten en geproost op de verjaardag van Rinus. Rinus heeft zwaardvis gegeten en een enorm ijstoetje. Ik heb Cataplana de Peixe gegeten....een grote schaal met deksel vol met allerlei soorten vis, grote garnalen,schelpen met iets erin en ik weet niet wat het was, aardappels, tomaten, paprika, uien, knoflook in een lekker saus, volgens het meisje wat ons bediende, een echt portugees gerecht en de portugezen eten het dan ook nog met brood om in de saus te doen, dat zag ik niet zo zitten, ik dacht dat ik nooit alles op kon....geen nood, ik kreeg wat er over bleef, toch bijna de helft, in een afgesloten plastic bak mee..........dus morgenavond eet ik met wat rijst het restant op. Rinus krijgt dan ook rijst en ik heb nog een restantje van saus met vlees, wat we gisteravond gegeten hebben met spaghetti. In het restaurant had ik internet en nu dus niet. Het wordt morgen voor ik dit op internet kan zetten.

• 21 April 2015 - 21:38

Lia:

Allereerst,
    buurman, van harte gefeliciteerd met je verjaardag !
    Jullie genieten hé,

Wat een leuk verslag weer !
    en een mooie foto's, prachtig zeg.

Een hele goede reis verder, we zien uit naar het volgende verslag.

• 21 April 2015 - 21:53

Willemijn:

Gefeliciteerd met de verjaardag van Rinus. Je doet wel je best met deze reisverslagen...chapeau!

Alvor...voor mij bekend. Jaren geleden waren wij er.

Ga lekker door met genieten!

Liefs

Willemijn

• 21 April 2015 - 22:32

Majke:

Oh, wat een leuke foto's. Gezellige verjaardag geweest, zo te zien.
    Ik ga een glaasje nemen op je gezondheid Rinus!
    Bedankt maar weer voor het fantastische reisverslag Rina.
    Een gezellige reis verder!

• 21 April 2015 - 23:25

Martin:

Gefelicteerd en nog vele jaren.

Groeten, Martin, Clarina en de kids

• 22 April 2015 - 08:17

Tineke:

Nog van Harte (gisteren al via FB gedaan) maar nog maar een keer zo. Mensne wat genieten jullie toch veel, en wat ontzettend veel moois en lekkers maken jullie mee.
    Genietse nog hoor!!

• 22 April 2015 - 08:36

Willy:

Beetje laat maar niet minder gemeend: Gefeliciteerd Rinus met je verjaardag! Maak er een mooi, nieuw levensjaar van!

Wel een beetje jammer dat ze van die zuinige ijsjes hebben daar he? Het zijn gewoon tongpestertjes! Maar ja, een kleinigheidje hou je altijd. Verder hebben jullie een grandioze reis en de foto's zijn prachtig.

Veel plezier!
    Willy

• 22 April 2015 - 11:55

Jannie.:

Rinus, nog van harte gefeliciteerd, jullie hebben de dag leuk doorgebracht.

• 22 April 2015 - 12:27

Wilma:

rinus van harte gefeliciteerd.
    het zijn weer mooie foto,s
    geniet er maar van hoor.
    gr arie en wilma

• 22 April 2015 - 17:16

Margri:

Proficiat Rinus!

• 23 April 2015 - 13:32

Anette:

Hoi Rina

Ik geniet van jouw reisverhalen en mooie foto's. Alsnog (te laatnatuurlijk) gefeliciteerd met de verjaardag van Rinus .Jullie genieten volop .Aan hapjes en drankjes mankeert het ook niet. Wens jullie nog fijne dagen .
    Groetjes Anette

• 24 April 2015 - 19:58

Pietsje:

Beetje te laat, maar ja... je weet waarom. Alsnog van harte gefeliciteerd met Rinus zijn verjaardag. Hij heeft het er in ieder geval goed van genomen. Heerlijk ijs toetje (al zou je eerder 'toet' moeten zeggen) en nadien nog aan de borrel....